Seguridad Covid-19

Caducitat dels productes de neteja

En utilitzar productes de neteja tenim en compte molts factors: marca, qualitat, olor, grandària, tòxics… Però la majoria de vegades no ens fem una pregunta important: Tenim en compte la caducitat dels productes de neteja? Podem trobar infinitat de fòrums en Internet de persones que es pregunten el mateix. És important tenir en compte aquest tipus de coses ja que un producte de neteja en mal estat podria danyar els nostres electrodomèstics o ser menys efectius, encara que pel que sabem, de moment no hem de preocupar-nos per la toxicitat d’aquests. A continuació us oferim un detall de diferents productes de neteja habituals per estar al cas:

1. Lleixiu

El lleixiu caduc al cap de sis mesos. Així i tot, no cal preocupar-se per la seva toxicitat, el màxim que podria ocórrer és que vagi perdent progressivament la seva efectivitat, però en cap cas és perillosa per a la salut, ni per a la superfície on s’aplica. Si tens lleixiu de més de sis mesos pots usar-la sense problema, encara que podries notar que el seu efecte no és el mateix.

2. Bicarbonat

El bicarbonat no té data de caducitat, és un producte químic que no es deteriora amb el temps encara que podria anar perdent el seu efecte. Cal tenir en compte que parlem del seu ús per a la neteja, el seu ús per cuinar ja és més delicat. Encara que el bicarbonat no és combustible, no ha de ser escalfat en recipients tancats lloc que el CO2 produït pot trencar-los fàcilment.

3. Detergent rentadora

El detergent per a la rentadora no caduca, però al cap de sis mesos perd la seva efectivitat. Per tant, és recomanable no usar detergents que fa molt temps que hem comprat ja que no rentarien la nostra roba correctament i ens estalviem l’esforç. Si el producte aquesta encara sense estrenar podria durar més, encara que no és del tot precís.

4. Suavitzant

L’efecte del suavitzant pot durar al voltant d’un any. Així i tot, va perdent progressivament la seva bona aroma. Si uses un suavitzant que fa temps que tens guardat i asseguis que no deixa una bona aroma a la teva roba, probablement sigui per això.

5. Vinagre

El vinagre s’utilitza des de fa dècades com un netejador natural de la llar. Aquest producte roman inalterable en el temps, no té caducitat ni perd el seu efecte, així que davant el dubte, usar vinagre. Podeu saber més sobre la utilitat del vinagre com a producte de neteja en aquest post.

Altres productes

anys

Producte Data de caducitat
ambientador spray 2 anys
blanquejador 3 – 6 mesos
Condicionador 2 – 3 anys
Detergent per a vaixella 1 año
cera 2 anys
mel indefinit
detergent de roba sense obrir 1 anys
detergent de roba obert 6 mesos
pulidor de metalls 3 anys
pintura sense obrir 10 anys
pintura obert 2 – 5 anys
sabó 2 – 3 anys
pintura en aerosol 2 – 3 años
vinagre 3 anys

T’aconsellem que, a partir d’ara, miris la data de caducitat dels productes de neteja i així tinguis en compte la seva efectivitat al llarg del temps. Si encara no has fet la teva neteja tardorenca, aquests consells t’aniran molt bé per a aquests productes que fa temps que no uses.

Facebook
Twitter
LinkedIn

ÚLTIMES ENTRADES

Sol·liciti pressupost

Conegui els nostres Serveis de Neteja

Totalment personalitzats i adaptats a les teves necessitats