Seguridad Covid-19

Consells per triar els productes de neteja

Triar els productes de neteja és cada vegada una decisió més complicada ja que existeix una gran gamma d’aquesta tipologia de productes. En aquesta entrada et donarem alguns consells perquè escullis el producte que més et convingui i s’adapti a les teves necessitats.

Fixa’t en l’etiquetatge

Per escollir correctament un producte de neteja el primer que has de fer és mirar detingudament l’etiquetatge. D’aquesta manera podràs saber quin és la utilitat del producte, sobre que superfícies ho pots utilitzar i que manera ho has de fer.

En l’etiqueta també es pot trobar la composició del producte, és a dir, quins són els seus componen i en què proporció es troben.

També és important conèixer els riscos i les precaucions que s’han de prendre abans d’utilitzar el producte. Les icones de perillositat que es troben en l’etiqueta indiquen si és inflamable, corrosiu o tòxic per exemple.

Escull el tipus de producte

El segon que s’ha de tenir en compte per triar els productes de neteja és la seva tipologia segons cuales siguin els seus components. Escollir un o un altre tipus dependrà bàsicament de l’ús que se li vagi a donar al producte. Podem distingir entre quatre classes:

  • Àcids: Són productes que sobretot s’utilitzen per netejar el bany. Solen ser productes antical destinats a superfícies com els taulells, banyeres o sanitaris. Són productes molt corrosius.
  • Álcalis: Un exemple d’aquest tipus de producte són els desengrasantes. S’utilitzen per eliminar les taques més resisentes. També es troben en aquesta categoria els lleixius o els netejadors de vitroceràmica. Com els àcids, els álcalis són productes molt corrosius i per això no es recomana el seu ús en sobre teles, ciment o metalls. A més és molt important que en utilitzar qualsevol d’aquests dos tipus de producte que ens protegim utilitzant guants i ventilant l’espai en el qual l’estiguem utilitzant.
  • Dissolvents: Netejavidres i alcohols són els dissolvents més comuns que podem trobar. Normalment, aquests productes porten en l’etiquetatge la icona de perillositat per inflamables i, per tant, s’hauran de prendre les degudes precaucions.
  • Sabons: Aquests productes es caracteritzen per crear escuma el que els permet ser utilitzats en superfícies delicades com la de les paelles o els plats. Dins d’aquesta classe trobem productes destinats a la higiene personal.

En la neteja professional s’han d’utilitzar productes professionals ja que estan fabricats per aconseguir uns resultats immillorables i de qualitat. Esperem que us serveixin aquests consells per triar els productes de neteja adequats.

Facebook
Twitter
LinkedIn

ÚLTIMES ENTRADES

Sol·liciti pressupost

Conegui els nostres Serveis de Neteja

Totalment personalitzats i adaptats a les teves necessitats