Seguridad Covid-19

Neteja prèvia als JJOO de Rio de Janerio

Dins d’un any estarem en plena celebració dels Jocs Olímpics 2016 a Rio de Janeiro. I a més d’un any vista ja es realitza una neteja prèvia als JJOO, i s’està fent d’una forma molt original.

Neteja prèvia als JJOO 2016

Rio de Janeiro va prometre, com a part del seu compromís olímpic, una neteja prèvia als JJOO. La promesa consisteix a netejar el 80 per cent de la badia dels Jocs, encara que alguns alts càrrecs ja han admès que la neteja no estarà acabada per a la competició.

Curiosa forma de reflectir el cost mediambiental

VVeient la impossibilitat del govern per netejar el 100% de la Badia, un movimento ciutadà s’ha engegat i ha promogut una exposició cridada “Trobats en Guanabara” creada a partir d’articles pescats en la badia de Guanabara, i convertint les escombraries en art per destacar les tasques de neteja prèvies als jocs:

  • cadira de plàstic trencada: 16.000 dòlars.
  • Un ordinador trencat amb cables al descobert: 60.000 dòlars.
  • Una vella motxilla de colors: 8.000 dòlars.

Aquests preus s’han establert reflectint el cost mediambiental dels desaprofitaments llançats a la badia on se celebraran les competicions de vela i windsurf dels Jocs Olímpics el proper any, i el seu objectiu final és demostrar que tenir un aigua neta per als jocs, no té preu. El biòleg marí Marcelo Szpilman va calcular els preus de cada objecte tenint en compte el cost del dany mediambiental de cadascun segons el temps que triga a descompondre’s. No pretenen vendre’ls, sinó conscienciar a tota la població perquè no segueixi embrutant.

Encara i amb l’inici de la neteja prèvia als JJOO, la badia segueix desprenent olor. Segons Fernanda Cortez, qui treballa pel moviment que va organitzar aquesta exhibició,la neteja de la badia necessita més conscienciació pública, i encara un major suport del Govern.

Fernanda Cortez: Fernanda Cortez: L’Estat no és una organització màgica que pugui resoldre aquestes qüestions solament (…). És realment important que els ciutadans entenguin que són responsables de contaminar la badia i que tenen un paper en la seva neteja.

 

Us deixem amb aquest vídeo, en el qual es parla de la neteja d’aigües de la Badia de Guanabara.

Facebook
Twitter
LinkedIn

ÚLTIMES ENTRADES

Sol·liciti pressupost

Conegui els nostres Serveis de Neteja

Totalment personalitzats i adaptats a les teves necessitats