En aquestes dates en la qual l’alternança de les estacions de fred i pluja estan tan presents, l’aparició d’humitats en les parets de moltes llars és alguna cosa que ocorre amb freqüència. Les temudes taques de floridura en la paret pots deure’s a diversos factors, des de la condensació fins a filtracions originades poruna fugida en una canonada. De vegades es deuen simplement a la falta de neteja en habitacions amb gran concentració d’humitat.

Una vegada que hem descobert alguna taca de floridura en la paret convé revisar l’habitació en qüestió de forma exhaustiva per descartar que darrere de mobles o quadres hagin pogut aparèixer més. L’ideal és estudiar amb un professional quin és la causa de l’aparició de les taques de floridura i posar-li solució seguint el seu consell.

En qualsevol cas, la primera necessitat que ens sorgeix és la d’eliminar les taques de floridura que enlletgeixen la paret i que en certs casos poden arribar a ser perjudicials, sobretot per a persones amb algun tipus de problema respiratori.

Per això, des de TOTNet us que volem mostrar diversos mètodes per eliminar taques de floridura de la paret:

Lleixiu: aquest producte desinfectant resulta ideal per a la floridura de superfícies com a taulells, fogons o cristall. Encara que també aconsegueix netejar la floridura de les parets de guix, acabarà per sortir de nou, ja que no és capaç de penetrar el material i eliminar la floridura que s’allotja darrere

Per netejar la floridura amb lleixiu, prepara una palangana d’aigua amb un doll de lleixiu i aplica-la sobre la zona amb una baieta o una esponja. Fes-ho fins que hagis retirat la floridura per complet. No oblidis usar guants i ventilar bé l’estada, la qual cosa facilitarà que s’assequi la zona.

Vinagre blanc: no resulta tan efectiu com el lleixiu perquè és menys agressiu, però funciona amb la majoria de tipus de floridura, tant en parets com en taulells. Aquest remei consisteixen a ruixar la zona afectada per la floridura amb vinagre i deixar-ho actuar durant almenys 3o minuts. Després cal aclarir la zona amb una baieta humida amb la qual realitzarem diverses passades. Finalment, deixa que la zona s’assequi a l’aire.

Amoníac: eficaç en superfícies de taulell, vidre o fogons, Igual que amb el vinagre, es rocía sobre la taca fins a xopar-la i es deixa actuar unes hores per després aclarir i deixar assecar.

Bórax: és un fungicida natural, amb el que resulta efectiu contra la floridura i a més és menys tòxic que el lleixiu. Neteja amb un drap sec o amb paper les restes més visibles de floridura i aplica una mescla d’aigua amb una mica de bórax amb ajuda d’un raspall. Quan s’hagi llevat la taca per complet, asseca-la amb suaus toc d’un drap sec deixa ventilant l’habitació.

Bicarbonat: és molt útil per fer desaparèixer l’olor a humitat de les estades en les quals ha aparegut floridura. Per netejar una taca, bastarà una cucharadita en un got d’aigua. Es barreja bé i es polvoritza la zona, per després fregar i esbandir amb aigua. Si encara queden restes serà necessari tornar aplicar el remei. Asseca tota la zona amb un drap sec fins que desaparegui humitat.

Aigua oxigenada: les seves propietats antibacterianas actuen eficaçment contra la floridura. Perquè funcioni hem de ruixar la zona de la taca amb l’aigua oxigenada i deixar que actuï uns minuts. Després, amb una esponja o drap humit fregarem a fons la taca. Finalment, retirarem totes les restes amb un drap net fins que desaparegui qualsevol resta de floridura.

Coneixes alguna altra tècnica que no hàgim assenyalat? Estarem encantats de sentir les teves opinions!