Seguridad Covid-19

La importància de la neteja tècnica en entorns industrials

La importància de la neteja tècnica en entorns industrials

La neteja tècnica en entorns industrials és un aspecte crucial que sovint passa desapercebut, però té un paper fonamental en l’eficiència operativa i la seguretat al lloc de treball.

Les fàbriques, plantes de producció i altres instal·lacions industrials presenten desafiaments únics en termes d’higiene i manteniment, i aquí és on l’experiència i els recursos d’una empresa especialitzada en neteges tècniques esdevenen essencials.

Tot-Net, una de les principals companyies de serveis integrals de neteja per a empreses del país, compta amb mitjans materials i professionals amb l’experiència necessària per a la realització amb garanties de neteges d’alta complexitat en entorns industrials.

Neteja de maquinària i instal·lacions

Un dels elements clau de la neteja tècnica en aquest tipus d’espais és el manteniment de la maquinària i de les instal·lacions. Les màquines i els equips industrials estan exposats a un entorn de treball rigorós i, amb el temps, poden acumular brutícia, greix i altres contaminants. ‘Una neteja adequada d’aquests actius no només perllonga la seva vida útil, sinó que també en garanteix el funcionament òptim. Això es tradueix en una eficiència de producció més gran i menys temps d’inactivitat no planificat”, afirma Silvia Torres, directora d’operacions de Tot-Net.

La companyia, amb instal·lacions a Barcelona i Madrid, pot abordar una àmplia varietat de neteges tècniques, ja sigui neteja de sitges i fosses, neteja criogènica, conductes d’aire, zones ATEX, cadenes de muntatge, o treballs verticals entre d’altres, i en diferents sectors com l’alimentari, l’industrial o el químic farmacèutic.

Seguretat del treballador

La seguretat al lloc de treball és una prioritat indiscutible en qualsevol indústria. La neteja tècnica té un paper decisiu en la creació d’un entorn segur per als treballadors. ‘En entorns industrials, l’acumulació de pols, greix o altres deixalles pot augmentar el risc d’accidents. A més, a zones ATEX on es manipulen materials inflamables, la neteja especialitzada és essencial per prevenir possibles explosions i riscos per a la vida dels treballadors” afirma Torres.

La màxima exigència en els més alts estàndards de qualitat ha portat Tot-Net a comptar amb diferents certificacions internacionals en matèria de seguretat i salut laboral, que garanteixen que els seus treballadors fan la seva feina amb les màximes garanties per a la seva salut i la seva integritat física.

Compliment normatiu

D’altra banda, a moltes indústries, el compliment normatiu és obligatori. La neteja tècnica també juga un paper important en aquest aspecte, ja que ajuda a garantir que les instal·lacions compleixin les regulacions de seguretat i higiene. “Les auditories regulatòries poden ser rigoroses, i comptar amb una empresa de neteja professional que comprengui les normatives i pugui mantenir les instal·lacions en compliment és essencial per evitar sancions i problemes legals”, afegeix la directora d’operacions de Tot-Net.

En definitiva, la neteja tècnica en entorns industrials és una part essencial de la gestió d’instal·lacions i la seguretat al lloc de treball, i pot marcar una diferència significativa en l’eficiència operativa i la conformitat normativa.

Facebook
Twitter
LinkedIn

ÚLTIMES ENTRADES

Sol·liciti pressupost

Conegui els nostres Serveis de Neteja

Totalment personalitzats i adaptats a les teves necessitats