Seguridad Covid-19

sectorS

Neteja de Gimnasos i Centres Esportius

En aquest tipus d’instal·lacions, la rotació de persones al llarg de la jornada és molt intensa. Disposar d’un Pla d’higiene adequat és fonamental, ja que es requereix que els seus espais siguin escrupolosament netejats.

Limpieza de silos y depósitos

TAMBÉ LI POT INTERESSAR...

Neteges Tècniques

A Tot-Net, entenem per neteges tècniques, la qual complementen a la neteja ordinària en els diferents espais i sectors on es presta el servei: la maquinària, els béns d’equip i les instal·lacions industrials solen ser les zones preferents d’actuació.

SOL·LICITI PRESSUPOST

Truca al telèfon 900.330.099 o escriu-nos i explica’ns què necessites.

Ens esforcem per proporcionar a cada client un servei únic i personalitzat. Obtindràs un pressupost de neteja a mida i adaptat a les teves necessitats.

dubtes

Preguntes Freqüents

Tot el que necessites saber

La neteja de gimnasos implica comptar amb un pla d’higiene que sigui adequat i que garanteixi la neteja eficaç de tots els seus espais.

Àrees com la de les piscines, els banys i dutxes han de ser controlats en major mesura per ser considerats especialment vulnerables a l’atac de bacteris. D’altra banda, també és important controlar la neteja de la sala de fitness i de les màquines i objectes que utilitzen els usuaris en aquest entorn; fàcilment poden convertir-se en punts d’acumulació de brutícia i suor.

Es tracta d’una tasca totalment especialitzada que sempre s’ha de fer per part de professionals especialitzats en neteja química ja que, en cas contrari, l’ús de productes inadequats pot ocasionar danys irreparables en els sistemes de funcionament dels equips.

Els productes utilitzats en la neteja de gimnasos haurien de ser respectuosos i innocus, tant per als materials que formen part de gimnàs, com per a les persones que estan en contacte amb ells. Per això, és recomanable l’ús de productes ecològics, ja que aquests propicien una millora en la qualitat ambiental de l’gimnàs.

Pel que fa als materials, que en ocasions estan estretament lligats amb els productes, és habitual l’ús de baietes o mopes de microfibra pels seus efectes antimicrobians i la reducció en l’atracció de pols a la maquinària. En línies generals desatacamos els següents:

Fregadores amb raspalls que operen permanentment amb aigua neta.
Baietes i pals de fregar de microfibra de gran poder netejador i assecat ràpid, sense produir bacteris per ser inorgàniques.
Detergents desinfectants clorats parar netejar i desinfectar.
Detergents desinfectants neutres per a la neteja de superfícies on no és aconsellable utilitzar hipoclorit sòdic per poder espatllar alguns materials.
Desinfectants amb clorur de didecildimetilamoni per insistir en la desinfecció de llocs on s’ha emprat el producte neutre.

El protocol que es porta a terme a la neteja de centres esportius i gimnasos és part d’un Pla d’Higiene elaborat després de realitzar un estudi d’instal·lacions i equips que es necessita mantenir. És important conèixer el nombre d’abonats i l’ús regular que es fa de cadascuna de les zones.

Les àrees més crítiques que cal tenir en compte en el protocol de neteja de gimnasos per organitzar tasques, rotació de torns i supervisions rutinàries són:

Vestuaris: imprescindible posar màxima cura en la neteja microbiològica amb desinfectants d’ampli espectre.

Dutxes: La brutícia corporal que queda en parets, terres i mampares ha d’eliminar amb desinfectant clorat. Cal prestar atenció a la calç acumulada.

Zona d’aigües (spa, piscina): L’atenció a sòls és vital pel contacte continu amb peus nus. L’ús de màquines a pressió no és aconsellable en ells.

Sala de màquines: la suor sobre màquines fa malbé els materials, deixa mala olor i pot transmetre malalties. Es recomana usar detergents desinfectants neutres.

Quan el gimnàs tanca les portes és quan es fan les neteges en profunditat. Davant la creixent preocupació per la propagació de malalties víriques com la Covid-19, en l’actualitat molts d’aquests centres es plantegen recórrer a mètodes de desinfecció com els nebulitzadors de peròxid d’hidrogen i ozó. Es tracta de complements als protocols de neteja, i no tant de mètodes rutinaris.

Els centres esportius han de disposar d’un Pla d’Higiene adequat a les seves necessitats i que compleixi els requisits per a un bon manteniment de les seves instal·lacions i equips. Aquest pla és molt important seguir-sobretot si es compta amb una zona d’aigües (piscina, spa, sauna …), contínuament sotmeses a controls per les administracions públiques. A causa del seu gran afluència de públic, s’estableix un sistema de rotació en la neteja que tingui en compte els horaris en què les instal·lacions són més utilitzades.

Hi ha una sèrie de punts crítics com sanitaris, vestuaris i zona d’aigua on la neteja ha de ser més exhaustiva i realitzar-se amb més freqüència per evitar la proliferació de fongs i malalties de la pell. En algunes zones s’han de fer tasques de manteniment tres vegades a el dia per garantir una bona higiene, ja que estem parlant de llocs en els quals la suor dels esportistes pot afectar l’estat de les superfícies (per exemple a la sala de màquines) i a l’olor de les dependències.

En cas de no disposar d’un Pla d’Higiene, el Departament de Qualitat i de R + D de Tot Net poden treballar conjuntament en coordinació amb el client per desenvolupar el que millor s’adeqüi a les seves instal·lacions. Pot consultar el nostre servei de neteja per a centres esportius o sol·licitar pressupost sense compromís.

Per dur a terme la neteja en centres esportius de manera eficaç és fonamental comptar, en primer lloc, amb un pla d’higiene adequat que garanteixi la neteja de tots els espais de centre.

S’ha de prestar especial atenció a àrees com la de les piscines i la zona d’aigües, els vestidors i els sanitaris per ser especialment crítics en matèria d’higiene. Així mateix, cal portar un control exhaustiu de la neteja de les sales de fitness, així com de tots els aparells i objectes que fan servir els usuaris.

T’interessen els nostres serveis o vols fer-nos una consulta? Som aquí per ajudar-te.