Seguridad Covid-19

SECTORS

Neteja de Centres Educatius

El servei de neteja en els Centres Educatius requereix una atenció especial. No és només netejar, al seu moment, cal desinfectar. L’espai ocupat pels nens, donada la seva fragilitat davant la contaminació, a més de confortable ha de ser higiènicament mancada de riscos.

Les superfícies que estan en contacte directe amb els nens són les de major probabilitat d’estar contaminades. És per això que el servei de neteja en els Centres Educatius requereix uns alts nivells d’exigència.

Els processos de neteja professionals de Tot-Net en els col·legis són integrals, i inclouen:

Tot-Net disposa dels mitjans i professionals necessaris per assegurar la qualitat dels seus programes de neteja i desinfecció, gràcies al fet que s’aplica protocols de treball específics i garantits desenvolupats en la seva experiència en aquest tipus d’instal·lacions.

 
Limpieza de silos y depósitos

també li pot interessar...

Neteges Tècniques

A Tot-Net, entenem per neteges tècniques, la qual complementen a la neteja ordinària en els diferents espais i sectors on es presta el servei: la maquinària, els béns d’equip i les instal·lacions industrials solen ser les zones preferents d’actuació.

SOL·LICITI PRESSUPOST

Truca al telèfon 900.330.099 o escriu-nos i explica’ns què necessites.

Ens esforcem per proporcionar a cada client un servei únic i personalitzat. Obtindràs un pressupost de neteja a mida i adaptat a les teves necessitats.

DUBTES

Preguntes Freqüents

Tot el que necessites saber

La Direcció General de Salut Pública de la Conselleria de Sanitat recomana al personal de les empreses de neteja de col·legis a Madrid una sèrie de pautes preventives a l’manipular la seva vestimenta de treball. L’objectiu és evitar al màxim una possible propagació del coronavirus SARS-CoV-2 causant de la COVID 19. La primera d’elles és desprendre de l’uniforme amb guants, ficar-lo en una bossa que pugui tancar-se hermèticament i portar directament a punt de rentat sense haver-ho airejat.

Les zones més importants en la neteja de col·legis són l’entrada i els banys. A Tot Net són els espais destacats quan plantegem un pla per a la neteja de col·legis. I és que l’entrada al centre educatiu és una de les zones en què es produeix un major trànsit de persones durant tot el dia i que hauríem de netejar amb un producte de neteja antilliscant que eviti qualsevol tipus d’accident.

Tot-Net ofereix serveis com a empresa de neteja de col·legis en diverses poblacions del territori, consulteu-nos.

Sí, Tot-Net ofereix serveis de neteja de col·legis a Móstoles. El municipi madrileny, on en els últims anys la Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Móstoles i zona Sud-oest (FAMPA) ha fet públics els seus desitjos de millora en la neteja i el manteniment dels centres d’ensenyament, és un dels llocs en què Tot Net està potenciant actualment la seva activitat professional.

La neteja de les escoles a Madrid, Barcelona i la resta de comunitats és una de les àrees en què les institucions públiques estan exercint major control per posar fre a la pandèmia de COVID 19. Els mètodes de desinfecció tots els seus espais mitjançant biocides s’estan arbitrant a través de la imposició d’una sèrie de pautes obligatòries.

Més enllà d’una neteja bàsica amb sabó o detergent neutre, la desinfecció de superfícies és vital per matar els gèrmens en recintes amb gran concentració de nens, el sistema immunitari està en ple desenvolupament. Per això és habitual fer servir lleixiu en la neteja en escoles infantils, sobretot en àrees on hi ha major acumulació d’agents patògens, com cuina, menjador, banys i zona de vestidors (o canviadors, en aules de preescolar).

Àcids. La seva eficàcia es basa en l’eliminació de residus inorgànics com incrustacions calcàries o restes d’òxid.

Alcalins. Prevenen la formació de dipòsits de calç i són eficaços en l’eliminació de residus orgànics.
Neutres. Usats en processos de neteja manual que impliqui la neteja de sòls o de superfícies.

D’altra banda, caldrà tenir en compte la quantitat d’escuma que generin aquests detergents, ja que en circuits i dipòsits pot provocar problemes operatius que allarguin el temps d’aclarit.

Per a més informació dels tipus de detergents utilitzats en la neteja i desinfecció en la indústria alimentària, no dubti en consultar amb el nostre departament comercial.

La salut dels més petits és fràgil a l’estar les seves defenses en ple desenvolupament. Per això és bo saber quins productes utilitzen les empreses de neteja de col·legis. Tot Net realitza processos de neteja integrals respectant la Normativa Oficial. Aules, joguines i materials han d’estar sempre higiènicament mancat de riscos. Per això el servei de neteja a les escoles requereix una desinfecció a fons que serveixi per prevenir la propagació de virus i bacteris. La tasca de desinfecció ha de ser més intensa en banys i vestidors, menjador i cuina per ser espais que poden acumular major quantitat d’agents patògens.

Un espai ocupat per nens ha d’estar sempre higiènicament mancat de riscos. Per això el servei de neteja a les escoles requereix una atenció especial no només en l’ordre i la neteja ordinària, sinó en una desinfecció a fons que serveixi per prevenir la propagació de virus i bacteris. La neteja en els centres educatius ha de ser sempre integral i, a més de professional, ha de ser molt metòdica i seguir tot un protocol en el qual s’apliquin programes de treball estandarditzats.

La Constitució Espanyola de 1978 encomana als poders públics que vetllin per la Seguretat i Higiene en el treball (Art.40.2), obligant-los a organitzar la salut pública a través de mesures preventives i de les prestacions i serveis necessaris (Art.43.2).

Els menors compten amb major fragilitat davant la contaminació i són més vulnerables a contagis per virus i bacteris a l’ésser persones amb defenses en desenvolupament. Per aquest motiu és vital portar un control no només de la neteja, sinó de la desinfecció a fons de tots els espais més crítics i on hi ha major trànsit de nens. El Reial Decret 732/1995 de 5 de maig de la legislació espanyola estableix en l’article 15 sobre els drets dels alumnes de centres educatius públics i privats que aquests han d’estudiar en condicions adequades de salut i higiene per garantir la seva seguretat. Per aquest motiu els diferents centres d’ensenyament estan obligats a extremar les precaucions en les seves instal·lacions i solen fer-ho externalitzant el servei a una empresa de neteja per a col·legis especialitzada. Tant alumnes com a pares i professors poden denunciar a l’Administració que procedeixi la falta d’higiene de les instal·lacions.

Tot-Net compta amb l’experiència i els mitjans tècnics necessaris per a programar la neteja i desinfecció de centres d’ensenyament de tota mena i posseeix el Certificat de Seguretat i Salut en el Treball d’AENOR, el qual està subjecte a les especificacions OHSAS 18001: 2007 per a la neteja d’edificis i locals i la comercialització de productes de neteja.

Un dels espais amb més afluència de públic, i a què s’ha de prestar una atenció especial a la neteja de col·legis, hauria de ser l’entrada i els banys; a l’entrada, el sòl és l’espai a través del qual es produeix el major trànsit de persones al llarg del dia i a què hauríem d’aplicar un producte que no sigui relliscós per evitar qualsevol tipus d’accident. En els banys, la proliferació de gèrmens i bacteris és important, amb la qual cosa procedirem a la neteja interior de l’WC i aplicarem un desinfectant.

La neteja de col·legis consisteix no només a netejar sinó també a desinfectar per evitar el major nombre de riscos possibles per a la salut dels més petits. És per això que Tot-Net realitza processos de neteja integrals respectant la Normativa Oficial i entre els quals s’inclou la neteja d’aules, cuina, banys, joguines i materials.

T’interessen els nostres serveis o vols fer-nos una consulta? Som aquí per ajudar-te.