Seguridad Covid-19

Tot-Net avança com a referent ESG al sector de la neteja professional

Tot-Net avança com a referent ESG al sector de la neteja professional

Una de les pedres angulars del compromís de Tot-Net amb la sostenibilitat és el seu enfocament integral a l’adopció de pràctiques mediambientals, socials i de govern corporatiu (ESG).

Tot-Net, empresa líder en serveis integrals de neteja per a empreses a tot el país, continua reafirmant el seu compromís amb la sostenibilitat i el medi ambient.

Any rere any, la companyia amb instal·lacions a Barcelona i Madrid implementa millores significatives en els seus processos, minimitzant així el seu impacte mediambiental i enfortint el seu enfocament en la responsabilitat social corporativa i la governança empresarial.

Tot-Net i l’Agenda 2030

Entre les més de 40 accions que Tot-Net porta a terme com a part de la planificació ESG, destaca l’adhesió al Pacte Mundial de Nacions Unides, durant aquest primer semestre de l’any, per donar suport a l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

‘Aquesta decisió demostra el compromís d’alinear les nostres estratègies i operacions amb els principis universals en matèria de drets humans, treball, medi ambient i anticorrupció, així com els ODS de l’ONU’, afirma Sonia González, Tècnica de Prevenció de Riscos Laborals, Medi Ambient i Qualitat de Tot-Net.

Alhora, durant les properes setmanes formalitzarà la seva sol·licitud per adherir-se a l’Agenda 2030 de la Generalitat de Catalunya.

Mesurament de la petjada de carboni

Entre les accions planificades per Tot-Net, sobresurt el mesurament de la petjada de carboni. ‘Si bé encara no estem obligats per llei a realitzar aquest càlcul, hem decidit dur a terme aquest càlcul en els abastos 1 i 2. Aquesta iniciativa demostra el ferm compromís de l’empresa amb la reducció del seu impacte ambiental i la nostra contribució a la lluita contra el canvi climàtic’, afegeix González.

Digitalització i reducció de residus

En els darrers anys, la companyia ha adoptat processos administratius completament digitals, reduint així el seu consum de paper i promovent una cultura “paperless”. A més, duu a terme la segregació de residus no perillosos i perillosos (envasos impregnats, restes hidrocarburs, bateries.

L’empresa també porta a terme una gestió integral de residus perillosos als seus centres ubicats a Barcelona i Madrid, així com una gestió adequada amb els clients, oferint una instrucció específica i divulgació sobre la gestió de residus a través del seu equip comercial, cosa que contribueix a la fidelització dels clients.

Sensibilització ambiental

Tot-Net ha implementat un mòdul de medi ambient per a tot el personal, des de netejadors fins a personal d’oficina, amb l’objectiu de conscienciar sobre la importància de la sostenibilitat a totes les àrees de treball.

Producció i comercialització de productes ecològics

‘Als nostres plans tenim el desenvolupament d’un projecte de producció i comercialització d’una gamma de productes ecològics, amb l’objectiu d’oferir als nostres clients alternatives sostenibles i respectuoses amb el medi ambient, contribuint així a la reducció d’emissions de CO2 ia la disminució de la petjada de carboni’, afirma Sonia González.

La companyia té previst, a més, actualitzar el procediment de compres, incloent-hi l’homologació de proveïdors amb un enfocament centrat en la gestió ambiental. Això implica valorar no sols la qualitat i el cost dels productes i serveis, sinó també l’exercici ambiental dels proveïdors.

Eficiència energètica

L’adquisició de maquinària més eficient i el projecte de manteniment preventiu on es formen els professionals que utilitzen aquestes màquines, no només ha millorat el rendiment de l’empresa, sinó que també n’ha reduït el consum d’energia.

Compromís amb la comunitat

Tot-Net no només col·labora activament amb entitats que integren persones en risc d’exclusió social, sinó que també té planificat iniciar col·laboracions amb empreses que fan servir persones amb capacitats diverses.

Aquestes iniciatives reflecteixen el compromís de la companyia amb la inclusió i la diversitat, contribuint així a construir una societat més justa i igualitària.

Seguretat i salut

Coincidint amb el Dia Mundial de la Seguretat i Salut en el Treball celebrat aquesta setmana, Tot-Net destaca la dedicació en aquest àmbit. La seva certificació ISO 45001 garanteix un compromís més enllà de la normativa a nivell de seguretat i salut, garantint que totes les activitats es facin en condicions segures i saludables.

A més, l’actualització de l’avaluació psicosocial juntament amb les enquestes de clima laboral anuals i els seus plans d’acció en curs demostren el seu enfocament integral en el benestar dels empleats.

‘Un dels aspectes que forma part dels valors de Tot-Net és garantir condicions segures i saludables en tots els nostres processos mitjançant inspeccions regulars, formacions especialitzades i la implementació de mesures per minimitzar riscos laborals. Any rere any seguim introduint millores contínues en aquest aspecte” afirma González, que afegeix “valorem la salut íntegrament, promovent el benestar físic, mental i social dels nostres treballadors a través d’avaluacions psicosocials i enquestes de clima laboral. A més, considerem la reducció de riscos laborals una prioritat, utilitzant productes químics menys tòxics, oferint vigilància de salut i adoptant pràctiques ergonòmiques a tots els nostres llocs de treball”.

Així mateix, l’empresa compta amb la certificació ambiental ISO 14001:2015, que garanteix un rigorós sistema de gestió ambiental per minimitzar els impactes ambientals i promoure la reducció de residus, les emissions i el consum de recursos.

Medalla de Bronze d’EcoVadis

Aquest any, Tot-Net ha estat guardonada amb la Medalla de Bronze al rating de sostenibilitat d’EcoVadis 2024, fet que confirma el seu compromís amb pràctiques empresarials responsables i la seva contribució a la construcció d’un futur més sostenible.

Facebook
Twitter
LinkedIn

ÚLTIMES ENTRADES

Sol·liciti pressupost

Conegui els nostres Serveis de Neteja

Totalment personalitzats i adaptats a les teves necessitats