Seguridad Covid-19

Tot-Net, especialista en neteges d’alta complexitat, eleva els estàndards amb la neteja criogènica

Tot-Net, especialista en neteges d'alta complexitat, eleva els estàndards amb la neteja criogènica

En el sector de la neteja professional, una tècnica destaca per la seva eficàcia i versatilitat: la neteja criogènica amb gel sec.

Tot-Net, empresa referent en serveis de neteja tècnica, destaca com a pionera en l’aplicació d’aquesta innovadora metodologia.

La neteja criogènica amb gel sec és un revolucionari mètode de neteja que utilitza pèl·lets de diòxid de carboni sòlid a -80 °C com a agent de neteja.

Aquests pèl·lets, coneguts com a gel sec, són projectats a alta velocitat sobre la superfície a netejar. En impactar, el gel sec sublima, convertint-se directament de sòlid a gas i eliminant eficaçment la brutícia, residus i contaminants de la superfície.

‘La velocitat i la potència dels pèl·lets de gel sec permeten l’eliminació eficaç d’una àmplia varietat de contaminants. Això fa que la neteja criogènica sigui ideal per a entorns industrials on la neteja profunda és crucial’, assenyala Mohammed Elfoukki, responsable general de la divisió tècnica a Tot-Net, qui afirma que aquest mètode de neteja ‘pot adaptar-se a una àmplia varietat d’indústries on es requereix d’una neteja eficient. Des de la neteja de maquinària fins a la descontaminació d’instal·lacions, la neteja criogènica és extremadament versàtil, ja que pot adaptar-se a diferents tipus de superfícies i materials. La clau és comprendre les necessitats específiques de cada sector i aplicar la tècnica de manera personalitzada’.

Impacte ambiental de la neteja criogènica vs. altres mètodes

Una de les característiques més destacades de la neteja criogènica amb gel sec és el seu baix impacte ambiental.

‘A diferència de mètodes que utilitzen productes químics agressius, la neteja criogènica no genera residus secundaris i no utilitza productes químics nocius. El diòxid de carboni utilitzat és reciclat de manera responsable, fent d’aquesta tècnica una elecció respectuosa amb el medi ambient’, afirma Elfoukki.

image | Tot-Net
Mohammed Elfoukki, responsable general de la divisió tècnica a Tot-Net.

Tot i que la inversió inicial pot ser més gran que alguns mètodes tradicionals, la neteja criogènica ofereix estalvi a llarg termini. L’absència de productes químics i l’eficiència de neteja redueixen els costos associats amb el maneig de residus i la necessitat de manteniment constant.

Beneficis de la neteja criogènica

Com que és un procés ràpid i eficient, la neteja criogènica ajuda a reduir el temps d’inactivitat en operacions industrials. La rapidesa amb què es pot dur a terme minimitza les interrupcions a la producció i maximitza l’eficiència.

A més, en no utilitzar productes químics agressius i en minimitzar la generació de pols, la neteja criogènica contribueix a un entorn de treball més segur.

Precaucions de seguretat

Tot i els seus nombrosos beneficis, aquest mètode de neteja amb gel sec requereix de precaucions específiques.

Com indica el responsable de la direcció tècnica de Tot-Net, “la neteja criogènica implica l’ús d’equips de protecció personal específics per garantir la seguretat i el benestar del personal involucrat. Entre ells guants resistents, pantalla facial, roba de protecció, protecció auditiva, calçat de seguretat, i depenent de l’aplicació i de l’entorn on s’està fent la neteja criogènica, un equip de respiració”.

Tot-Net, compromès amb la seguretat, assegura l’ús adequat d’equips de protecció personal i la formació especialitzada del personal. A més, s’implementen mesures per garantir la ventilació correcta dels espais de treball.

image 1 | Tot-Net
La neteja criogènica implica l’ús d’equips de protecció personal específics per garantir la seguretat i el benestar del personal involucrat.

Compromís de Tot-Net amb la neteja tècnica

A Tot-Net entenen la importància de les neteges tècniques per complementar la neteja ordinària. La seva experiència i dedicació, posicionen la companyia com a especialista en neteges d’alta complexitat, ja sigui neteges de sitges, neteja de fossats, conductes d’aire, zones ATEX, maquinària industrial, cadenes de muntatge, o treballs verticals entre d’altres, i en diferents sectors com l’alimentari, l’industrial i el químic farmacèutic.

Facebook
Twitter
LinkedIn

ÚLTIMES ENTRADES

Sol·liciti pressupost

Conegui els nostres Serveis de Neteja

Totalment personalitzats i adaptats a les teves necessitats