Seguridad Covid-19

Tot-Net reforça el seu compromís amb la sostenibilitat i redueix la petjada ambiental

Tot-Net reforça el seu compromís amb la sostenibilitat i redueix la petjada ambiental

La companyia disposa de la certificació ambiental segons les normes ISO 14001; 2015, que garanteix un sistema de gestió ambiental que ajuda a prevenir els impactes ambientals, utilitzant els mitjans necessaris per evitar la contaminació, reduir els residus, les emissions i el consum tant d’energia com de materials.

Tot-Net, una de les principals empreses de serveis integrals de neteja per a empreses del país, va reforçar el 2022 el seu compromís amb la sostenibilitat i el medi ambient incorporant en els seus processos importants millores que li han permès minimitzar els impactes mediambientals al seu entorn.

La companyia realitza cada any mesuraments detallats per conèixer aquest impacte, i així poder dissenyar programes i accions per reduir l’empremta ambiental.

Reducció del consum de carburant

La companyia va reduir el 2022 el consum mitjà de la flota un 8,8% de manera global, gràcies en part a l’optimització de la gestió dels serveis. Segons assenyala Ginés Corral, Project Manager de Tot-Net, “s’ha replantejat un nou sistema de gestió de rutes, cosa que ha permès estalviar un 41,4% en combustible en relació amb l’any 2021 a la divisió d’especialistes”. A més a més d’aquesta optimització, els conductors de Tot-Net reben de manera periòdica formació sobre la conducció de la flota.

Reducció del consum de paper

D’altra banda, l’empresa va aconseguir reduir un 22% el consum de paper a l’oficina, gràcies a la digitalització de bona part dels seus processos, principalment a la divisió de recursos humans i prevenció de riscos laborals (PRL). ‘De cara a aquest 2023, preveiem millorar aquestes dades, ja que també digitalitzem l’àrea financera i altres departaments’, afegeix Corral. Alhora, la companyia ha augmentat aquests últims anys la compra de paper reciclat en lloc de paper nou.

Col·laboració en la reforestació de boscos

El passat any Tot-Net va signar un acord de col·laboració amb Reforesta, per contribuir a la reforestació de boscos al territori nacional, a través de la campanya ‘Regala un arbre’, que promou la conservació de zones naturals a través de la plantació i cura d’arbres. Amb la donació realitzada per la companyia, Reforesta va poder plantar arbres a la Reserva Natural dels Galachos de l’Alfranca a Aragó, la plantació dels quals permetrà absorbir 15,62 tones de diòxid de carboni de l’atmosfera.

Adquisició de vehicles elèctrics

“Amb l’objectiu de reduir la petjada de carboni i contribuir a la protecció del medi ambient, l’any passat vam adquirir quatre pick ups 100% elèctriques, que es troben repartides als centres dels nostres clients. A més, hem instal·lat un carregador per a cotxes elèctrics a les nostres oficines centrals, que ens permetrà ampliar la nostra flota de vehicles elèctrics” afirma el Project Manager de la companyia.

gines corral tot net 2 | Tot-Net
Ginés Corral, Project Manager de Tot-Net

Estalvi energètic

Tot-Net va plantejar durant l’últim trimestre de l’any passat un protocol de gestió de l’ús de l’aire condicionat a les oficines de l’empresa, amb resultats molt positius. En comparació amb l’últim trimestre del 2021, la companyia va reduir el consum KWh de la llum un 20%.

D’altra banda, Tot-Net també va reduir un 2,2% l’ús de productes químics el 2022, gràcies a la dosificació i optimització d’aquest recurs.

L’empresa, amb instal·lacions a Barcelona i Madrid, treballa diàriament per minimitzar els impactes mediambientals a l’entorn, mantenint un tracte responsable per evitar contaminar i promoure accions de protecció al medi ambient.

Facebook
Twitter
LinkedIn

ÚLTIMES ENTRADES

Sol·liciti pressupost

Conegui els nostres Serveis de Neteja

Totalment personalitzats i adaptats a les teves necessitats